Volledig scherm
Archiefbeeld HC Den Bosch. © Peter van Gogh

HC Den Bosch blijft koploper na ruime zege op HDM

De vrouwen van HC Den Bosch hebben zondagmiddag in eigen huis middenmoter HDM verslagen: 3-0. Daarvoor waren wel wat kansen (en geduld) nodig.

Hoewel de ploeg van Raoul Ehren voor rust voldoende kansen kreeg, ontbrak de scherpte lange tijd bij Den Bosch. Frédérique Matla en Lidewij Welten speelden zichzelf meerdere keren knap vrij in de cirkel van HDM, maar sloegen daarna of naast of stuitten op keepster Julia Remmerswaal.

HDM, dat er alleen in het tweede kwart af en toe gevaarlijk uitkwam, mocht haar doelvrouw dankbaar zijn voor de vele reddingen die zij zondagmiddag verrichte. In kwart drie wist Den Bosch de ban toch te breken. Eerst was het Ireen van den Assem die een strafcorner binnenpushte, een paar minuten later verdubbelde Joosje Burg met een bekeken balletje de voorsprong. Het slotakkoord was voor Maartje Krekelaar, die een strafcornervariant van dichtbij in tipte.

Koploper

Door de overwinning blijft de landskampioen koploper in de hoofdklasse met 15 punten uit 6 wedstrijden. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd van Den Bosch op het programma. Dan gaat het op bezoek bij Laren.