Volledig scherm
Jelle Galema heeft HC Den Bosch op 1-0 gezet. © BSR Agency

HC Den Bosch de sterkste van Brabant; Tilburg hard onderuit

HC Den Bosch heeft vrijdagavond laten zien welke hockeyclub op dit moment de sterkste van Brabant is. Op bezoek in Eindhoven werd Oranje-Rood door een uitstekende eerste helft verslagen: 2-4.

Voor rust leek alles te lukken voor de ploeg van Eric Verboom, die in de eerste 35 minuten vier keer scoorde. Binnen tien minuten zetten Jelle Galema en Noud Schoenaker al op een 0-2 voorsprong. Joaquin Menini en opnieuw Schoenaker maakten het leed voor Oranje-Rood daarna nog groter: 0-4.

De Eindhovenaren waren ondanks die ruststand niet van plan zich gewonnen te geven en deden al vroeg in de tweede helft iets terug via strafcornerspecialist Mink van der Weerden: 1-4. Toen Thibeau Stockbroekx er een klein kwartier voor tijd 2-4 van maakte, leek Den Bosch een lastige slotfase tegemoet te gaan. Maar zelfs met een (tijdelijk) mannetje minder, na geel voor Arjen Lodewijks, hielden de Bosschenaren stand.Door de overwinning blijft Den Bosch na twee speelronden in de hoofdklasse ongeslagen. 

Tilburg hard onderuit

Yilburg heeft ook het tweede duel van het seizoen verloren. Op bezoek bij Rotterdam, zondag de tegenstander van HC Den Bosch, verloren de Tilburgers met liefst 5-1. Tilburg kwam in het eerste kwart nog wel op voorsprong via een strafcorner van Rik Sprengers. Maar bij rust stond het 2-1. In de tweede helft liepen de Rotterdammers eenvoudig weg bij Tilburg. Die ploeg heeft nu nul punten na twee wedstrijden, net als Klein Zwitserland, Almere en Hurley. Zondag treft Tilburg thuis Klein Zwitserland.