Volledig scherm
Archiefbeeld Gijs Campbell. © perry van de Leuvert

HC Den Bosch houdt derde plek vast na zege op Amsterdam

De hockeyers van Den Bosch hebben vanmiddag een knappe zege geboekt op bezoek bij Amsterdam. Twee keer kwam de ploeg van Eric Verboom op achterstand, maar uiteindelijk wonnen de Bosschenaren toch: 2-3.

De thuisploeg nam in het Wagener-stadion twee keer de leiding via Mirco Pruyser (strafcorner bij 1-0, strafbal bij 2-1), maar uiteindelijk trok Den Bosch dus aan het langste eind.

Eerst poetste Sébastien Dockier de 1-0 achterstand weg, daarna herstelde Austin Smith bij 2-1 de verhoudingen uit een strafcorner: 2-2. In de slotfase bezorgde Arjen Lodewijks Den Bosch de zege door de 2-3 binnen te schieten.

Den Bosch staat na elf wedstrijden spelen met 24 punten op de derde plaats. Voor een plaats in de play-offs om het landskampioenschap dient Den Bosch bij de eerste vier te eindigen. Het gat met nummer vijf Kampong is nu zeven punten, maar die ploeg speelde wel een duel minder.

Volgende week staat voor Den Bosch de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan gaan de Bosschenaren op bezoek bij hekkensluiter Almere. Die ploeg speelde vandaag met 2-2 gelijk tegen HC Tilburg.