Volledig scherm
HC Den Bosch knokt zich langs Kampong en blijft koploper. © Orange Pictures

HC Den Bosch knokt zich langs Kampong en blijft koploper

De vrouwen van HC Den Bosch hebben zich vanmiddag in de hoofdklasse redelijk hersteld van het teleurstellende Europa Cup-toernooi met Pasen. Uit bij Kampong moest Den Bosch een helft op gang komen, maar knokte het zich na rust naar een verdiende winst: 1-2.

Lieke Hulsen nam beide Bossche treffers voor haar rekening. Halverwege de eerste helft opende ze de score voor Den Bosch, dat toen een licht overwicht had. Daarna vergat Den Bosch door te drukken viel al snel de 1-1, toen Pam Imhof attent was bij de rebound uit een strafcorner.

De gelijke stand bij rust zat Den Bosch niet lekker, en dat was te zien in het derde kwart. De ploeg van Raoul Ehren ging fanatiek op zoek naar een nieuwe voorsprong en vond die toen Hulsen raak pushte uit een strafbal: 1-2. Daarna kreeg Den Bosch een aantal kansen op de 1-3, maar vooral Frédérique Matla was ongelukkig voor de goal.

Door de overwinning blijft Den Bosch koploper in de hoofdklasse. Er volgen nog twee speelrondes, te beginnen volgende week thuis tegen Bloemendaal.