HC Den Bosch knokt zich langs SCHC en bereikt finale play-offs

videoHC Den Bosch is door een zwaarbevochten zege op SCHC doorgedrongen tot de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Frédérique Matla maakte vanmiddag in het derde duel in de halve finale aan het eind van het derde kwart de enige treffer uit een strafcorner: 1-0.

Geen van beide teams leek verlamd door angst om het derde, beslissende duel te verliezen en dat leverde een heerlijke pot hockey op. SCHC kwam een stuk sterker voor de dag dan gisteren en ging in de eerste helft met fel spel op zoek naar een snelle treffer. Den Bosch loerde op de counter en snelle uitbraken via Lidewij Welten en Frédérique Matla. Die laatste kreeg de grootste kans voor Den Bosch in de eerste helft, toen zij een paar meter voor het doel recht op Maddie Hinch schoot. Een paar minuten later kwam Den Bosch goed weg toen Laurien Leurink bij een uitbraak van SCHC alleen voor het doel van Josine Koning kwam te staan en met een mooi wippertje met de backhand probeerde te scoren. Koning hoefde echter alleen maar haar hand uit te steken om de bal weg te halen.

SCHC trok het initiatief aan het einde van de eerste helft naar zich toe en bleef Den Bosch ook na rust onder druk zetten. Grote kansen leverde dat echter niet op Stichtsche, terwijl Den Bosch met goede uitbraken juist een paar keer dicht bij de openingstreffer was. Een van die uitbraken leverde aan het einde van het derde kwart een strafcorner op waaruit Frédérique Matla raak pushte: 1-0

Standhouden

SCHC was daarna niet van plan om op te geven en bleef aanvallen. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers nog een strafcorner, maar Lidewij Welten liep echter zo snel uit dat Stichtsche niet de kans had om gevaarlijk te worden. Ook in de resterende minuten hield Den Bosch stand. Toen SCHC met een vliegende keeper ging spelen verzuimde het zelfs om nog een tweede treffer te maken.

Volledig scherm
© Koen Suyk

Door de overwinning staat Den Bosch sinds 1998 onafgebroken in de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Amsterdam is daarin andermaal de tegenstander. De hoofdstedelingen stelde gisteren al in de tweede play-offwedstrijd tegen Oranje-Rood een plaats in de eindstrijd veilig. De eerste wedstrijd is aanstaande donderdag om 20.30 uur in het Amsterdamse Wagenerstadion. De return is zaterdagmiddag om 12.30 uur in Den Bosch. Een eventuele derde wedstrijd wordt een dag later ook om 12.30 uur in Den Bosch gespeeld.