HC Den Bosch kroont zich voor 19de keer in 21 jaar tot landskampioen

De vrouwen van HC Den Bosch zijn zaterdagmiddag voor de 19e keer landskampioen geworden. Na de spannende wedstrijd van donderdag (3-2 winst voor Den Bosch in de laatste minuut) had Amsterdam nu in eigen huis weinig te vertellen: 1-4.

Het verschil tussen mogen en moeten was goed zichtbaar in de tweede finale tussen de regerend landskampioen en de grootste uitdager. Amsterdam, dat de reguliere competitie als nummer 1 afsloot, leek wel onder hoogspanning te staan voor het eigen publiek.

Comfortabel

Den Bosch had geen enkele plankenkoorts en kon daardoor in een mum van tijd op een comfortabele 0-2 voorsprong komen via Pleun van der Plas en Ireen van den Assem (strafcorner). Daarna ging het heel even stormen aan Amsterdamse kant, maar grote kansen leverde dat niet op.

Na rust gooide Den Bosch de wedstrijd via een rollertje van Margot van Geffen definitief in het slot. Amsterdam kon daar nog steeds niets tegenover stellen. Dat het ook nog 0-4 werd, via een tip-in van Marlies Verbruggen, zal niemand in het Wegener Stadion hebben verbaasd.

Het arme Amsterdam kon alleen twee minuten voor tijd iets terugdoen. Charlotte Vega scoorde toen uit de rebound van een strafcorner de 1-4. 

Volledig scherm
Vrouwen HC Den Bosch vieren het behalen van de finale. © copyright Frank van Engelen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement