Volledig scherm
Archiefbeeld HC Den Bosch tegen HC Tilburg. © Wout Fassbender

HC Den Bosch tweede op ABN AMRO Cup, HC Tilburg negende

De voorbereiding van het hoofdklasseseizoen is ten einde. De traditionele ABN AMRO Cup moest HC Den Bosch in de finale aan zich voorbij laten gaan na het 5-0 verlies tegen Kampong. HC Tilburg eindigde op een negende plek na een ruime zege op Almere (1-7).

Hoofdtrainer Eric Verboom blikte tevreden terug op het weekend ondanks dat zijn ploeg geen schim was van zichzelf na het doelpuntrijke duel met Amsterdam een dag eerder: 4-4 (8-9 na shoot-outs). ,,De tweede plek is zeer verdienstelijk op basis van wat wij donderdagavond en zaterdagmiddag hebben laten zien. Maar we speelden Kampong in de kaart, omdat we nogal wat technische fouten maakten."

Monsterscore geen goede afspiegeling

,,We speelden echt heel goed", zei HC Tilburg-trainer Jeroen Delmée, die zijn manschappen zag uithalen tegen Almere (1-7). ,,Het is geen goede afspiegeling van de wedstrijd, want ook zij kregen de kansen." De Tilburgers gaven een lesje effectiviteit. Zo benutte Gareth Furlong drie van de vier strafcorners, maakte Jesse van Minde twee treffers en kwamen ook nog Thijs Bams en Dale Hutchinson op het scorebord te staan. ,,We zijn in het weekend gegroeid en beter gaan spelen. Alleen zegt het nog niks voor volgende week wanneer het om de knikkers gaat", concludeerde Delmée. ,,Een zwaluw maakt nog geen zomer."

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.