Volledig scherm
Archieffoto HC Den Bosch. © Orange Pictures/Bert van Berkum

HC Den Bosch verliest bij Bloemendaal, kans op play-offs miniem

De mannen van HC Den Bosch hebben vanmiddag niet kunnen stunten op bezoek bij Bloemendaal: 2-1. Toch houdt de ploeg van Eric Verboom nog een kleine kans om de play-offs te halen.

Den Bosch bood Bloemendaal vanmiddag prima partij, maar maakte de spaarzame kansen die het kreeg niet af. Bloemendaal bleek wel effectief en scoorde vroeg in de wedstrijd via Florian Fuchs en in het vierde kwart via Roel Bovendeert.

Een Bosch’ slotoffensief was daarna nog bijna succesvol. Drie minuten voor tijd maakte Gijs Campbell de aansluitingstreffer, kort daarna had Sébastien Dockier nog de 2-2 op zijn stick, maar hij schoot naast.

Ondanks het verlies leeft Den Bosch nog wel. Door het 4-4 gelijkspel tussen Oranje-Rood en Rotterdam is er nog altijd een kans op het halen van de play-offs. De Eindhovenaren hebben nu één punt meer dan Den Bosch, net als Amsterdam dat met 1-3 won bij Tilburg.

Volgende week zondag moet Den Bosch zelf thuis winnen van Oranje-Rood en hopen dat Amsterdam punten verspeelt tegen Pinoké. Alleen dan kan de vierde plaats in de hoofdklasse worden veiliggesteld.