Volledig scherm
Na het verlies tegen Amsterdam gisteren, was vandaag ook de Duitse kampioen Der Club an der Alster te sterk voor HC Den Bosch. © ANP

HC Den Bosch verliest ook strijd om brons op Europa Cup

De laatste editie van de Euro Hockey Club Champions Cup (EHCC) is voor de hockeysters van Den Bosch uitgelopen op een mislukking. Na het verlies in de halve finale tegen Amsterdam gisteren (0-1), was vandaag de Duitse kampioen Der Club an der Alster verrassend te sterk in de strijd om het brons: 1-2.

Den Bosch, dan aantrad zonder Lidewij Welten, begon nog goed aan de troostfinale en opende na drie minuten de score uit een mooie strafcornervariant waarbij Frédérique Matla de bal met een slimme actie klaar legde voor Ireen van den Assem. Zij pushte vervolgens hard door de benen van de Duitse keepster binnen: 1-0.

Den Bosch zocht daarna naar een tweede treffer, maar zag ‘Alster’ kort voor rust op gelijke hoogte komen. Kira Alster sloeg de bal vanaf rechts hard de cirkel in, waarna die via de stick van Sanne Koolen achter Josine Koning verdween: 1-1.

De kluts kwijt

In het derde kwart zette Den Bosch flink aan en kreeg het de ene strafcorner na de ander, maar waren het de Duitsers die tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. Opnieuw was Koolen de schlemiel; uit een strafcorner die na een overtreding van haar werd gegeven, pushte Viktoria Huse de 1-2 binnen. Den Bosch leek door de plotse achterstand de kluts even kwijt en was daarna niet meer bij machte om de schade te repareren.

Door het verrassende verlies liep Den Bosch dit weekend niet alleen voor het eerst ooit een finaleplaats mis (sinds 1999 haalden de Bossche hockeysters altijd de eindstrijd), ook hield het voor de eerste keer geen eremetaal over aan deelname aan de Europa Cup.

Aanstaande zondag hervat Den Bosch de hoofdklasse, als het op bezoek gaat bij Kampong.