HC Den Bosch verrassend onderuit tegen Oranje-Rood

VideoDe vrouwen van HC Den Bosch hebben in speelronde twee tegen alle verwachtingen in al een nederlaag moeten slikken. Oranje-Rood was aan de Oosterplas verrassend te sterk: 0-1.

De laatste jaren liet Oranje-Rood, zich nog weleens intimideren op bezoek bij Den Bosch, maar daarvan was zondagmiddag geen enkele sprake. De Eindhovense ploeg speelde gedisciplineerd een liet zien niet bang te zijn voor Den Bosch.

De landskampioen zelf acteerde vooral in de eerste helft te traag en te slordig en keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Jime Cedres.

Na rust deed Den Bosch er alles aan om die achterstand goed te maken. Twee doelpunten uit strafcorners van Lieke Hulsen en Pien Sanders werden zelfs afgekeurd. Verdere kansen brachten niets op. Ook werd een doelpunt tijdens het eindsignaal niet goedgekeurd.

Zo liep de ploeg van Raoul Ehren tehen een nederlaag aan die vriend en vijand niet zouden hebben zien aankomen.

Vrijdag staat de volgende wedstrijd van Den Bosch op het programma. Dan gaat het op bezoek bij Hurley. 

Volledig scherm
Speelsters van HC Den Bosch in protest tegen de beslissing van de scheidsrechter om een doelpunt af te keuren tijdens de wedstrijd HC Den Bosch - HC Oranje Rood. © Peter van Gogh