Volledig scherm
Archiefbeeld van HC Tilburg. © Beeld Werkt

HC Tilburg geen partij voor gemakkelijk scorend HGC; HC Den Bosch verslaat Amsterdam

Op bezoek bij HGC ging HC Tilburg voor opnieuw een stunt. De bezoekers waren gewaarschuwd voor de gemakkelijk scorende ploeg uit Wassenaar, maar liepen toch in de val: 4-0.

De ploeg uit Wassenaar is de meest scorende ploeg van de hoofdklasse met 45 goals. Ook op eigen veld weet HGC telkens gemakkelijk het net te vinden met negentien goals uit vijf thuiswedstrijden. HC Tilburg wist dus wat het te wachten stond.

Maar met amper drie minuten stonden op de klok zette Steijn van Heijningen een strafcorner om in een doelpunt: 1-0. Dit kunstje flikte Seve van Ass diep in de tweede periode. Na rust gooide Maxime Plennevaux het duel definitief in het slot, waarna Pelle Vos de eindstand op het scorebord zette: 4-0.

Doordat Almere verrassend won van Oranje-Rood is het treffen op de Oude Warande een regelrechte kraker. HC Tilburg moet zondag winnen om aan te haken met de voorlaatste plaats. Het gat bedraagt drie punten. 

HC Den Bosch knokt zich langs Amsterdam

Ze moesten er diep voor gaan in een wedstrijden waarin ze veelvuldig onder druk stonden, maar het is de hockeyers van Den Bosch vrijdagavond gelukt om te winnen van Amsterdam: 2-1.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Tilburg (1-1) van afgelopen zondag, was Den Bosch er heel veel aan gelegen om te winnen van Amsterdam. Als Den Bosch uitzicht wilde blijven houden op de play-offplaatsen dan moest het in elk geval niet verliezen vrijdag.

Dat lukte: door de overtuiging dat een resultaat haalbaar was, sterk verdedigen, goed keeperswerk van Loïc van Doren en uitstekend uitgespeelde counters waaruit Nicolas Della Torre en Jelle Galema konden scoren. Na de aansluitingstreffer van Boris Burkhardt, tien minuten voor tijd, werd Den Bosch nog even aan het wankelen gebracht, maar hield het knap stand.

Zondag staat Den Bosch de volgende belangrijke wedstrijd te wachten, uit bij Rotterdam. Met die ploeg deelt het momenteel de zesde plaats.