Volledig scherm
Tegen Den Bosch speelde HC Tilburg zienderogen zwakker. © Wout Fassbender

HC Tilburg in verliezerspoule ABN AMRO Cup

Na een nederlaag tegen Oranje-Rood en HC Den Bosch moet HC Tilburg zaterdag genoegen nemen met een plek in de verliezerspoule van de ABN AMRO Cup.

Tegen Oranje-Rood (1-2 verlies) kon het goed mee maar van de onzorgvuldigheid achterin wist Benjamin Stanzl te profiteren met twee treffers. Gareth Furlong bezorgde HC Tilburg uit de strafcorner nog de leiding.

Zienderogen zwakker

Tegen Den Bosch speelde HC Tilburg zienderogen zwakker. Dat kwam mede door het solide spel van de ploeg van Eric Verboom. HC Tilburg wist één schot op doel te produceren in 35 minuten hockey - Thijs Bams werd door Loïc van Doren, naar eigen zeggen onreglementair, gestopt waarmee de doelman de gelijkmaker wist te voorkomen.

Dit was zo’n beetje het enige wapenfeit van de Tilburgers tegenover vier strafcorners van Den Bosch (treffer Austin Smith) en een goal van Arjen Lodewijks (0-2). Het hoogtepunt was misschien wel dat Boyd Dercksen de strafbal van Bram van Groesen stopte.

,,We zijn nog niet opgewassen tegen dit hockeygeweld. Eindelijk speelden we op het echte niveau van de hoofdklasse en dat tempo kunnen we nog niet bijbenen”, concludeerde Delmée.

Door de twee nederlagen speelt HC Tilburg zaterdag tegen Pinoké. “Na dit weekend weten we waar iedereen staat”, aldus de hoofdcoach