Volledig scherm
HC Tilburg-coach Jeroen Delmee © Pix4Profs/Joyce van Belkom

HC Tilburg kansloos ten onder tegen HGC

Bij de hervatting van de competitie had HC Tilburg geen schijn van kans tegen HGC. Op een doorweekte Oude Warande eindigde het duel in 0-5.

HC Tilburg hield twee weken geleden na de laatste wedstrijd tegen Kampong ondanks het verlies (2-1) een goed gevoel over aan die wedstrijd. Daar was thuis tegen HGC weinig van over. De thuisploeg ging flitsend van start en drukte HGC achteruit, zonder echt toe te slaan. De bezoekers daarentegen kregen twee strafcorners die geen resultaat opleverden.

Na het eerste kwart stak HC Tilburg te koppen bij elkaar om het strijdplan voor het tweede kwart te bespreken, maar dit kon de prullenbak in na amper dertig seconden. Steijn van Heijningen maakte de 0-1. De tegentreffer bracht de thuisploeg aan het wankelen. Twee minuten later verdubbelde Maico Casella de voorsprong, terwijl teamgenoot Kenta Tanaka doelman Camille van Emstede de weg versperde door op hem te liggen. De scheidsrechter trad niet op: 0-2.

Hattrick Casella

Ineens hervond HC Tilburg de energie om aan te vallen, maar Max Kreft had het geluk niet aan zijn zijde. Hij raakte de paal, schoot naast en zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Juist Casella tekende op slag van rust voor de 0-3, duel gespeeld.

Na rust probeerde de ploeg van Jeroen Delmée het wel, maar het ontbrak aan slagkracht in de aanval. Ook de strafcorner van Damon Steffens bracht niet de Tilburgse eretreffer. HGC nam geen genoegen met 0-3 en de bezoekers gunden Casella zijn hattrick.

De schade voor Tilburg werd nog groter toen Thomas Vis een strafcornervariant in de kruising joeg (0-5) en Seve van Ass na een solo de eindstand op het scorebord zette. HC Tilburg had zich het voorproefje van ‘Stikkie tok, de traditionele feestavond anders voorgesteld.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”