Sander van Berkel als doelman in actie namens Oranje-Rood.
Volledig scherm
Sander van Berkel als doelman in actie namens Oranje-Rood. © Archief DCI Media.

HC Tilburg plukt doelman Van Berkel weg bij Oranje-Rood, Krens en Visser verlengen

HC Tilburg heeft een eerste slag geslagen op de transfermarkt. Doelman Sander van Berkel komt over van Oranje-Rood en volgt hiermee de gestopte Camillie van Emstede op. Hij tekent voor twee seizoenen.

Van Berkel (20) heeft een geschiedenis bij HC Tilburg. Hij speelde in zijn jeugdjaren op de Oude Warande en was de afgelopen seizoenen tweede keeper achter international Pirmin Blaak.

Hoofdcoach Jeroen Delmée wilde Van Berkel graag aan zijn selectie toevoegen. ,,Dit seizoen heb ik Sander bij Oranje-Rood een aantal wedstrijden op hoofdklasseniveau zien hockeyen. Ik zie hem niet alleen als jongen van de club, maar zeker ook als jongen met potentie die niet voor niets al een tijd bij Jong Oranje zit. Hij is een waardige opvolger van Camille”, zegt hij.

Ambities van Jeroen, het team en de club

De keeper is blij met zijn overstap. ,,Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende seizoenen weer bij HC Tilburg onder de lat te staan. De ambities van Jeroen, het team en de club spreken mij heel erg aan.”

Quote

Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende seizoenen weer bij HC Tilburg onder de lat te staan.

Sander van Berkel

Maar de hoofdklasser is nog niet klaar op de transfermarkt. De club is nog in gesprek met binnen- en buitenlandse versterkingen, zegt voorzitter tophockey Willem Gassner. Of op de Oude Warande komend seizoen nog meer buitenlandse spelers actief zijn, is de vraag. ,,Zij moeten wel vliegen natuurlijk”, aldus Gassner, die daarmee een slag om de arm houdt.

Krens en Visser

Jip Krens (29) en Sander Visser (27) hebben voor twee seizoenen bijgetekend. ,,Ik heb het goed naar mijn zin. Met Jeroen aan het roer zie ik ons spel verbeteren”, zegt Visser.

Coach Delmée is blij met de contractverlenging van zijn sterkhouders. ,,Spelers als Sander en Jip vormen al jaren het gezicht van Heren-1 en zijn spelers met een groot hart voor de club. Met de terugkomst van Sander van Berkel kunnen we verder bouwen aan een topploeg met een eigen Tilburg-hart.”

Jeroen Delmée.
Volledig scherm
Jeroen Delmée. © Pix4Profs/Joyce van Belkom