Volledig scherm
Damon Steffens © BD

HC Tilburg slaat met aantrekken Steffens direct toe na plots vertrek Furlong

Nog geen week nadat Gareth Furlong zijn plotse vertrek bekendmaakte bij HC Tilburg slaat de club toe door Damon Steffens te strikken.

Steffens, die een eenjarig contract tekent, strijkt pas in september neer in Tilburg omdat de 22-jarige verdediger met zijn huidige club Victoria nog actief is in de Australische competitie.

Met het plotse vertrek van Furlong, die prioriteit geeft aan een maatschappelijke carrière, verliest HC Tilburg een strafcornerspecialist. Maar met de Australisch jeugdinternational haalt HC Tilburg dat wapen opnieuw in huis ,,Ik heb Damon diverse keren zien spelen en denk dat hij meer dan een prima vervanger is van Gareth”, zegt coach Jeroen Delmée over zijn nieuwe aanwinst.

Steffens is ambitieus en kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep. ,,Ik hoop dat de ervaringen in de hoofdklasse en die van coach Jeroen Delmée mij naar het Australische nationale team zullen brengen.”

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.