Volledig scherm
Bas Scheer. © Pix4Profs / Joris Knapen

HC Tilburg-spits Scheer voorlopig uitgeschakeld na sleutelbeenbreuk

HC Tilburg-spits Bas Scheer is de komende tijd niet inzetbaar. De 26-jarige aanvaller brak afgelopen dinsdag op de training zijn sleutelbeen. De Veghelaar werd woensdag direct geopereerd. Coach Jeroen Delmee verwacht hem begin november weer terug bij de groep. Tilburg verloor vandaag met 2-3 van Klein Zwitserland en haalde in de drie tot nu toe gespeelde duels nog geen enkel punt.

Vooralsnog speelde Scheer alleen mee in het met 3-4 verloren openingsduel tegen Oranje Rood. Die wedstrijd haalde hij overigens ook maar net omdat hij daarvoor al op de eerste hulp van het ziekenhuis terecht kwam voor dertien hechtingen nadat hij een stick op zijn mond kreeg.

Tijdens de dinsdagtraining voorafgaand aan de met 5-1 verloren wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Rotterdam kwam Scheer na een duel verkeerd terecht op zijn linkerschouder. Omdat een natuurlijk herstel vier tot zes maanden zou duren, koos hij voor een operatie waarbij een sneller helingsproces gegarandeerd is. Tilburg-coach Jeroen Delmee daarover: ,,We hopen dat Bas er snel weer bij is. De verwachting is dat hij eind oktober weer aansluit en begin november dus weer inzetbaar is.”

Nolan

Delmee kon tegen Klein Zwitserland wel weer een beroep doen op Greg Nolan. De Engelsman kende sinds vorig seizoen veel blessureleed en werd twee keer geopereerd aan zijn schouder. ,,Greg is nu weer op de weg terug. We zijn blij dat hij weer minuten kan maken. Daarnaast hoop ik dat de licentie voor Damon Steffens uit Australië en de Argentijn Federico Fernandez snel rond komt, want ook die jongens kunnen we goed gebruiken.”