Volledig scherm
HC Tilburg op archiefbeeld. © Beeld Werkt

HC Tilburg veroordeeld tot play-outs ondanks gelijkspel

Alleen door een wonder kon HC Tilburg de play-outs voor degradatie ontlopen. Dit mirakel bleef uit ondanks het gelijkspel bij Rotterdam: 2-2.

Voor Rotterdam stond er niets meer op het spel. Voor Tilburg de uitgelezen mogelijkheid om te stunten bij de landskampioen van 2016.

Dat deden de bezoekers ook via een snoeiharde strafcorner van Gareth Furlong in de kruising: 0-1. Anderhalve minuut later drukte Tjep Hoedemakers met de gelijkmaker de euforische stemming van Tilburg de kop in.

Het zorgde niet voor lood in de schoenen van de bezoekers. Daarentegen benutte Sander Visser juist de uitspeelcorner, strafcorner na het rustsignaal, optimaal: 1-2.

In een zetel

Met de wetenschap dat Almere achterstond tegen het al gedegradeerde SCHC zat Tilburg op rozen. Maar 35 minuten hockeyen, is dan nog lang.

Door een fout van Vincent Langenhuijsen, die de 2-2 inluidde, en de wederopstanding van Almere moest de ploeg van Jeroen Delmée directe handhaving uit zijn hoofd zetten.

Hemelvaart

Zo vecht Tilburg met Hemelvaart met de nummer 3 uit de promotieklasse uit of het op het hoogste niveau actief blijft of volgend seizoen een toontje lager zingt.