‘Heerlijk, weer trainen. Maar helaas geen partijtje’

videoDe vrouwen van HC Den Bosch hebben dinsdagmiddag hun eerste training afgewerkt sinds de coronacrisis. ,,Heerlijk”, vond Maartje Krekelaar. ,,Maar jammer dat we vanwege de anderhalve meter afstand geen partijtje konden doen. Dat is toch eigenlijk het leukste van de training.”

Toch vond ze het heel prettig om weer een groepstraining te kunnen afwerken. ,,Elkaar weer zien in het echt, da's toch anders dan in een zoom-meeting.” Krekelaar hield de afgelopen maanden haar conditie op peil door te trimmen en ze mocht af en toe gebruik maken van het fitness-zaaltje van een vriendin. ,,Fijn, maar het is heel anders dan met bal en stick bezig zijn. Ik merkte tijdens de training wel dat ik al een paar maanden niet meer heb gehockeyd.”

Internationals

De internationals waren er dinsdag niet bij tijdens de eerste training van de selectie van Raoul Ehren. Zij begonnen vorige week al met trainen en haken vanaf vandaag weer aan bij hun club. Tot voor kort behoorde Krekelaar bij de nationale selectie, maar ze viel af. ,,Ik denk dat ik de Spelen van Tokyo wel kan vergeten. Maar ik ben pas 24 jaar en hopelijk krijg ik na de Olympische Spelen weer een kans. Daar doe ik alles voor.”

Raoul Ehren liet na afloop van de eerste training weten dat hij niet verwacht dat er speelsters van zijn selectie gaan vertrekken deze zomer. Eerder werd al bekend dat Laura Nunnink de overstap van Oranje Rood naar HC Den Bosch maakt. Emmeline Oonk schuift door van de A1 naar de selectie van Ehren. 

Sanne Koolen (HC Den Bosch)
Volledig scherm
Sanne Koolen (HC Den Bosch) © copyright Frank van Engelen