Eindhoven Kemphanen tegen Amstel Tijgers.
Volledig scherm
Eindhoven Kemphanen tegen Amstel Tijgers. © Kees Martens/DCI Media

Helemaal geen ijshockey meer dit seizoen in Nederland

De Nederlandse ijshockeybond heeft donderdag besloten dat vanwege het coronavirus alle competities per direct worden afgebroken en niet meer worden uitgespeeld. Dat geldt voor zowel volwassenen als bij de jeugd. 

In overleg met de Belgische bond kwam later ook het bericht dat de play-offs in de gezamenlijke Beneleague eveneens worden afgebroken. Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Beneleague: ,,Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.”

Een dag eerder werd al bekend dat het seizoen van Tilburg Trappers, dat uitkomt in de Duitse Oberliga, ook voortijdig is beeïndigd. De Tilburgers zouden vrijdag aan de play-offs beginnen.