Herlings onder vuur door uitspraak: 'Een man hoort bij een vrouw'

In RTL Late Night dinsdagavond vroeg Twan Huys aan Jeffrey Herlings wat hij van het programma Adam Zkt. Eva vond. Daar doet momenteel een homoseksuele turner aan mee. 'Een man hoort bij een vrouw en niet samen' was de reactie van de motorcrosser. Dat is bij velen verkeerd gevallen.

Aanleiding voor het gesprek was de deelname van Topturner Jeffrey Wammes (31) aan het programma Adam zkt'.Eva. In dat programma gaat iemand op zoek naar de ware liefde door geheel naakt op een onbewoond eiland te daten. Wammes deed als eerste homoseksuele man mee aan het programma.

Presentator Twan Huys vroeg vervolgens aan de Brabantse motorcrosser, die vandaag zijn 24ste verjaardag viert, of hij homo's in zijn sport kent. ,,In onze sport bijna niemand, of ze komen er niet mee naar buiten. Maar in onze sport ken ik maar weinig homo's.'' Vervolgens vroeg Huys wat hij van de beelden vond. ,,Ik vind een man hoort bij een vrouw en niet samen, maar ik heb er niks op tegen. Ik heb er absoluut niks op tegen.''

Twitter

Op Twitter wordt er fel gereageerd op de opmerking van Herlings. 'Die Herlings is een partij homofoob. Wat een domme hork ', schrijft iemand. 

Volledig scherm
Jeffrey Herlings heeft zich bij velen niet geliefd gemaakt. © Jan Ruland van den Brink