Henk Norel (rechts) werd in de wedstrijd tegen Landstede naar de kleedkamer gestuurd.
Volledig scherm
Henk Norel (rechts) werd in de wedstrijd tegen Landstede naar de kleedkamer gestuurd. © Youtube Heroes Den Bosch

Heroes-center Norel ontloopt hogere straf en is inzetbaar in topper tegen Donar

Center Henk Norel is door de tucht- en geschillencommissie gevrijwaard van verdere disciplinaire maatregelen na zijn diskwalificerende fout tegen Landstede Hammers op 1 februari. Hierdoor is hij weer inzetbaar tijdens de volgende wedstrijd, tegen Donar Groningen.

Norel kreeg het in de gewonnen thuiswedstrijd aan de stok met Ralf de Pagter. Landstede frustreerde het spel van Norel voortdurend door naast De Pagter nog een man in te zetten om de grote center te verdedigen. Het fysieke spel van De Pagter bracht het slechtste in Norel naar boven.

Na een ogenschijnlijk wederzijdse worsteling werd Norel, die een duw had uitgedeeld nadat beide spelers naar de grond waren gegaan, naar de kleedkamer gestuurd met een zogenaamde D-fout. Hierdoor werd hij uitgesloten van de wedstrijd en automatisch de volgende wedstrijd, welke Heroes verloor van BAL Weert.

Destijds toonde Norel al berouw voor hoe hij zich uit de tent liet lokken. ,,Ik heb daarvoor ook mijn excuses aangeboden”, stelde Norel na de wedstrijd. ,,Hun gameplan was er duidelijk op gericht om mij te irriteren en dat lukte ook.”

Het zal dus bij die ene gemiste wedstrijd blijven voor Norel, wat betekent dat hij in de topper tegen Donar Groningen komend weekend gewoon weer van de partij zal zijn.