Volledig scherm
Elijah Wilson van Heroes Den Bosch. © BSR Agency

Heroes Den Bosch slacht Apollo Amsterdam

Heroes Den Bosch heeft op overtuigende wijze revanche genomen voor de verliespartij in Groningen van afgelopen zaterdag. De Bossche basketballers wonnen de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam donderdagavond met duizelingwekkende cijfers: 57-103.

Heroes liet geen spaan heel van de door blessures verzwakte hoofdstedelijke ploeg. Bij rust was de Bossche voorsprong al 34-50 en in de tweede helft nam het team van coach Jean-Marc Jaumin geen moment gas terug. Ruim twee minuten voor tijd werd de 100 punten-grens al doorbroken.

Koppositie

Vooral het laatste kwart was indrukwekkend: 8-25. Henry Caruso was donderdag topscorer bij Heroes met 21 punten. Elijah Clarance was goed voor 15 punten.

Door de winst van donderdagavond pakt Heroes de koppositie in de eredivisie met 6 punten uit 4 wedstrijden. ZZ Leiden staat tweede, maar is met 4 punten uit 2 duels nog wel ongeslagen.

Voor Apollo betekende de nederlaag de vierde verliespartij in even zoveel wedstrijden. De Amsterdammers staan puntloos laatste op de ranglijst.