Volledig scherm
Thomas van der Mars op archiefbeeld. © BSR Agency

Heroes neemt revanche en wint van Den Helder Suns

Heroes wilde revanche nemen voor de nederlaag in de bekerwedstrijd tegen Leiden in eigen huis van afgelopen dinsdag. Om de kater te verdrijven volstond alleen een zege tegen Den Helder Suns. 

De Bosschenaren slaagden in hun missie. Op bezoek in Den Helder werd met 66-79 gewonnen van Den Helder Suns in de eredivisie.  Van coach Jean-Marc Jaumin mochten zijn spelers Den Helder Suns niet het gevoel geven dat er iets te halen viel. Dat lukte niet helemaal. Na het eerste kwart stonden de Bosschenaren weliswaar op voorsprong 19-24, maar in het tweede kwart liep de thuisploeg in. Halverwege was het verschil slechts één punt: 35-36.

Het ging moeizaam bij de bezoekers, maar Heroes trok de overwinning toch over de streep. Na het derde kwart stond er een tussenstand van 53-61 op het scorebord. In het laatste kwart liepen de Bosschenaren verder uit. Het duel eindigde in 66-79. Thomas van der Mars en Henry Caruso leverden met respectievelijk negentien en achttien punten een belangrijke bijdrage aan de Bossche zege.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”