Volledig scherm
Elijah Wilson (op archiefbeeld) werd naar de kant gestuurd. © BSR Agency

Heroes onderuit in spannend duel met Feyenoord

Heroes Den Bosch heeft in Rotterdam niet kunnen winnen van Feyenoord. Op bezoek bij de ploeg van oud-bondscoach Toon van Helfteren werd het 67-57.

De Rotterdamse ploeg is uitstekend gestart aan de competitie, met tien punten uit zeven wedstrijden en evenveel verliespunten als Heroes. In oktober won Feyenoord nog verrassend van Donar. Die ploeg, die het na het eerste kwart al zonder coach Van Helfteren moest doen, overtrof nu ook de Bossche basketballers in een spannend duel.

Na de eerste drie kwarten leidde Feyenoord, dat scorend sterker was dan Heroes. Even was het verschil zelfs tien punten. Ondanks dat de thuisploeg een aantal tegenslagen kreeg te verwerken, bood het dus goed tegenstand. Allereerst was sterspeler Austin Lawton niet beschikbaar. Daarnaast werd Van Helfteren aan het einde van het eerste kwart met twee technische fouten uit de zaal gestuurd en even later viel Mack Bruining uit met een blessure.

Gemiste kansen

De schoten vielen gewoonweg niet voor Heroes, dat tot het derde kwart slecht één driepunter raak schoot uit twaalf pogingen. Thomas van der Mars was de enige die zich kon onttrekken aan de misère. De center was belangrijk met zijn rebounds en vele scores (15 punten). Ook in het vierde kwart ging het lang de verkeerde kant op voor de bezoekers. Er waren wat turnovers en Feyenoord bleef redelijk makkelijk scoren. Halverwege herstelde Heroes zich weer met een paar scores en kwam het uiteindelijk weer gelijk.

In het slot was het ongemeen spannend, met scores aan beide kanten. Even nam Heroes de leiding, maar na twee onsportieve fouten vlak achter elkaar was het tij beslecht. Elijah Wilson werd zelfs naar de kant gestuurd met een tweede onsportieve fout. Door de zege van Feyenoord staat die ploeg nu boven Heroes op de ranglijst. Beide teams hebben 12 punten, maar de Rotterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld en staan zodoende derde.