Volledig scherm
Jessey Voorn op archiefbeeld. © BSR Agency

Heroes opent thuis met ruime zege op Den Helder Suns

Heroes Den Bosch heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen afgetekend gewonnen. Ondanks een onwennig begin werd er met ruime cijfers afgerekend met Den Helder Suns. Het werd 94 -69.

Nog voor de wedstrijd begon werd Stefan Wessels naar voren geroepen. De geboren Haarlemmer begint aan zijn tiende seizoen in Den Bosch. Clubeigenaar Bob van Oosterhout roemde de aanvoerder en onthulde een spandoek in de hoek van het stadion, tussen clubiconen Kees Akerboom en Jos Kuipers, waarop Wessels vereeuwigd is in de Maaspoort.

De eerste minuten had de thuisploeg moeite om te scoren. Nathan Krill doorbrak echter de ban met eerst een dunk en vervolgens een alley-oop op aangeven van Chambers. De Amerikaan zou alleen in het eerste kwart al elf punten maken en daarmee de vernieuwde ploeg op het juiste spoor zetten.

Ondanks hier en daar een kleine droogte bleef er een veilige marge tussen beide ploegen. Elijah Wilson viel het meeste op in de tweede helft. De guard was goed voor vijftien punten in de tweede helft en 23 in totaal. Mede dankzij de scores van Wilson liep Heroes uit naar een 94-69 uitslag.