Volledig scherm
Jessey Voorn van Heroes Den Bosch. © BSR Agency

Heroes start seizoen met ruime uitzege in Leeuwarden

Even, heel even leek het er in het derde kwart op dat Heroes Den Bosch het zondagmiddag nog lastig ging krijgen bij de seizoensopening tegen Aris Leeuwarden. Maar uiteindelijk stelde de ploeg van de nieuwe coach Jean-Marc Jaumin overtuigend orde op zaken en won het de uitwedstrijd in Friesland met 60-85.

Eigenlijk maakte Heroes, zoals verwacht, vanaf het begin de dienst uit in het Kalverdijke. De Bossche basketballers leidden na het eerste kwart met 14-23 en bij rust was de voorsprong opgelopen naar 31-45.

Maar toen brak het derde kwart aan en kwam Aris furieus uit de kleedkamers. Met een 10-2-run kwam de thuisploeg terug tot 41-47 en ook op 48-55 haakte Aris nog even aan. Maar nog voor het einde van het derde kwart had Heroes de marge weer op 14 punten gebracht: 48-62.

In de laatste tien minuten was Heroes helemaal de baas. Met een kwartstand van 12-23 werd de eindstand op 60-85 gebracht. Topscorer bij Heroes was Elijah Wilson met 17 punten. Henry Caruso was goed voor 14 punten en Seger Bonifant en Thomas van der Mars tekenden elk voor 10 punten.