Volledig scherm
Elijah Wilson op archiefbeeld tegen Donar. © BSR Agency

Heroes wint de topper van Donar na spannend derde kwart

Heroes was in de eredivisie met 65-59 te sterk voor Donar. Halverwege was de stand 38-31. De overwinning was mede te danken aan een voortreffelijk vierde kwart. Het lukte de Bosschenaren in het laatste kwart om de Groningers bijna zeven minuten van scoren af te houden.

Elijah Wilson schoot Heroes met een driepunter op voorsprong. De thuisploeg begon beter aan het duel dan Donar en liep uit naar een verschil van tien punten aan het eind van het eerste kwart: 20-10. Het tweede kwart begon op eenzelfde manier als het begin van de wedstrijd. Wilson was wederom trefzeker met een driepunter.

De thuisploeg leek het heft in handen te nemen, maar zag opeens Donar naderen. Dat kwam mede, omdat de Bosschenaren zelf een aantal kansen lieten liggen. Zo misten zowel Elijah Clarance als Wilson twee vrije worpen. Ook was er een paar keer onnodig balverlies. Desondanks ging Heroes rusten met een voorsprong: 38-31.

Spanning

Na rust kwam de thuisploeg minder uit de startblokken. Het duurde ruim drie minuten voordat Heroes scoorde dankzij Siyani Chambers. Donar had het gat in de tussentijd bijna gedicht, het verschil was nog maar een punt. De spanning was helemaal terug, maar de Bosschenaren bleven op voorsprong. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 50-46.

In het laatste kwart kreeg de thuisploeg het publiek een aantal keer op de banken, onder andere na driepunters van Stan van den Elzen en Wilson. Heroes hield de Groningers lang voor het scorebord in het vierde kwart en liep uit naar 62-46. Daarna kwam de overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar: 65-59.