Volledig scherm
Siyani Chambers op archiefbeeld. © photo: Robert Verboon

Heroes wint met debuterende Henk Norel van Apollo Amsterdam

Heroes heeft in eredivisie van het basketbal met 67-90 gewonnen van Apollo Amsterdam. Bij de Bosschenaren maakte Henk Norel zijn debuut.

Eerder dit seizoen hadden de Bosschenaren al twee keer ruim gewonnen van Apollo, maar vooraf verwachtte Heroes-coach Jean-Marc Jaumin een moeilijke wedstrijd. ,,Er staat een ander team, ze zijn nu compleet.”

Dat kon niet gezegd worden van de Bosschenaren. Siyani Chambers kon in tegenstelling tot vorige week wel meedoen, maar Boy van Vliet, die tegen Den Helder Suns geblesseerd uit viel, ligt er zes tot acht weken uit. ,,Dat mag geen excuus zijn”, vond de coach. ,,We hebben genoeg spelers om dat op te vangen.”

De bezoekers hadden tegen Apollo even nodig om op gang te komen. Pas na zo’n drie minuten en veertig seconden spelen, kwam Heroes op het scorebord dankzij een score van Elijah Wilson: 5-2. Toch namen de gasten in het eerste kwart al afstand van de Amsterdammers. Aan het einde van het eerste kwart, waarin Henk Norel zijn eerste minuten voor Heroes maakte, stond het 13-24. Daarna liepen de bezoekers verder uit. Halverwege was de stand 29-45.

Na rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Norel speelde in totaal ruim negen minuten, waarin hij goed was voor tien punten. Ook Wilson, Chambers, Thomas van der Mars en Seger Bonifant eindigden in de dubbele cijfers.