Volledig scherm
Siyani Chambers in actie voor Heroes Den Bosch in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Apollo Amsterdam. © Heroes Den Bosch.

Heroes wint oefenwedstrijd van Apollo Amsterdam

Heroes Den  Bosch heeft donderdagavond het eerste oefenduel in eigen stad uit de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Bossche basketballers waren in Sporthal Zuid met 84-64 te sterk voor Apollo Amsterdam.

Eerder verloor de ploeg van de nieuwe coach Jean-Marc Jaumin de oefenwedstrijd in België tegen Belfius Mons-Hainaut (75-59) en won het team in Duitsland van Schalke 04 (79-81). Donderdag tegen Apollo leidde Heroes al na het eerste kwart met  21-14. In de tweede tien minuten werd de score opgevoerd naar 41-31. Na drie kwarten was de voorsprong opgelopen naar 67-51, om de teller uiteindelijk te laten stoppen bij 84-64.

Oké

Assistent-coach Jeroen van Vugt typeerde de wedstrijd als een ‘oké overwinning'. ,,We speelden niet ons beste basketbal, maar dat kan ook niet na twee weken in de voorbereiding.” Zaterdagavond wacht Heroes het volgende oefenduel. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Spirou Basket in Charleroi.