Volledig scherm
Nieuwe boarding en net bij Tilburg Trappers © Max Van Der Put/BD

Het net blijft in ijsstadion Stappegoor, dat groot LED-scherm krijgt

Trappers-directeur Gerard Arink had goed en slecht nieuws voor de supporters tijdens de info-avond van de club woensdagavond. Het meest in het oog springend is het besluit om het net boven de boarding te laten hangen.

Arink was er zelf voorstander van om het net, dat begin dit seizoen door de gemeente is opgehangen, te verwijderen. ,,Het is een ingewikkelde kwestie waarbij het voornamelijk gaat om aansprakelijkheid wanneer iemand in het publiek een puck tegen zijn hoofd krijgt”, aldus de directeur. ,,Mocht dat gebeuren, dan kan het slachtoffer óf de gemeente als verhuurder óf Trappers als organisator aansprakelijk stellen.” Trappers wil volgens Arink wel aansprakelijk zijn, de gemeente niet. ,,Zelfs niet als wij die van hen over willen nemen. Dat hebben we voorgesteld. We hebben namelijk aan jurisprudentie gezien dat rechters in dat soort zaken de toeschouwer niet in het gelijk gaat stellen, omdat je als je een ijshockeywedstrijd bezoekt kunt weten dat er een puck de tribune in kan vliegen.”  Volgens Arink is Trappers nu de enige club in de (Duitse) Oberliga waarbij heel de ring is omgeven door een net. ,,En ook in de NHL in Amerika zie je dat niet. Maar het is niet anders.”

 Nieuw plexiglas

Over het net werd volgens hem wel geklaagd, maar lang niet zoveel als over de boarding. ,,Die stond enigszins scheef en daardoor was het zicht op het ijs niet goed. De fabrikant en leverancier hebben dat erkend en er is inmiddels een goede tijdelijke oplossing. De dakjes die het zicht beperkten zijn verwijderd van de dug-outs, de boarding is met staanders recht gezet. Maar komende zomer komt er een definitieve oplossing. Het plexiglas wordt dan in zijn geheel vervangen. Vermoedelijk kan het dan wat lager worden dan het nu is. Het was verhoogd omdat we er toen nog vanuit gingen dat we een grote verbouwing zouden doen, met onder meer een staantribune aan de horecazijde. Maar die komt er voorlopig niet, waardoor de hoofdzaak van een hoge boarding weg is.”

LED-scherm

Aan de horecazijde (waar geen tribune staat) komt binnenkort wel een grot LED-scherm te hangen, vertelde Arink trots. ,,Eigenlijk wilden we vier schermen op de plek waar nu het scorebord hangt, maar de dakconstructie blijkt daar niet op berekend. Aan de horecazijde offeren we een paar ramen op voor dat scherm, maar dat levert ook wat op. We kunnen herhalingen van doelpunten uitzenden, maar bijvoorbeeld ook overtredingen laten zien. Bij voetbal mag dat niet, bij ons wel.” 

Rolstoelplekken

Tenslotte maakte Arink nog bekend dat er onder het uitvak rolstoelplekken komen. ,,Zes voor niet elektrische rolstoelen en daarnaast nog enkele voor elektrische. Daar was behoefte aan. In het kader van de veiligheid is het wel zo dat alle rolstoelen dan op die plek moeten komen. Op de bovenste ring mag niet meer, vanwege het evacuatieplan.”