Volledig scherm
Jip Krens. © Beeld Werkt

Historisch punt Tilburg bij Pinoké verdwijnt als sneeuw voor de zon

Van het frivole HC Tilburg was in de eerste helft weinig tegen Pinoké te zien. Na rust transformeerde de ploeg in de vechtmachine waar het om bekend staat, maar stond uiteindelijk met lege handen: 2-1.

De eerste helft was vergelijkbaar met het weer van vrijdagavond: troosteloos. Toch liet Tilburg het er voor even rooskleuriger uitzien, maar Joep de Natris schoot recht op doelman Hidde Brink.

De bezoekers hielpen Pinoké in een zetel door veel te breedtepass te kiezen in plaats van een dieptebal. Dat ging regelmatig fout en daar profiteerde de thuisploeg van. Jacob Smith strafte een fout in de defensie genadeloos: 1-0.

Vechtmachine

Na rust groeide Tilburg langzaam in de wedstrijd. Het drukte Pinoké, dat steeds slordiger werd, naar achteren. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Jip Krens uit een strafcorner, een cadeautje want Pinoké liep te vroeg uit bij zijn eerste poging.

Tilburg transformeerde van een bang hert in een hongerige wolf, jagend op de eerste zege bij Pinoké ooit. Maar zover kwam het niet. Alexander Hendrickx schoot Pinoké naar een overwinning met zijn specialist: de strafcorner. Tilburg probeerde wel, zelfs met een vliegende keeper, maar een historisch punt bleek teveel gevraagd.