Volledig scherm
Trappers juichen na weer een treffer tegen Füchse Duisburg. © Arie Leeuwestein

Historische zege van Trappers in Duisburg

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben vrijdagavond iets gepresteerd dat ze eerder nog niet lukte: winnen op bezoek bij Füchse Duisburg in competitieverband (2-5).

Ja, er was die oefenzege in de voorbereiding. Maar dat mocht geen naam hebben. In 2,5 seizoen Oberliga-ijshockey bleef Füchse in eigen hal zonder nederlaag tegen de tweevoudig kampioen en huidige koploper. Tot gisteravond dus.

De Tilburgers lieten er geen gras over groeien in de Kenston Arena. Na vijf minuten stond de ploeg van Bo Subr al met 0-2 voor, door treffers van Mitch Bruijsten en Parker Bowles. In de eerste periode werd het ook nog 0-3 door Danny Stempher.

Toen Brock Montgomery (in powerplay) en Max Hermens er in het begin van periode 2 ook nog 0-5 van maakten, leek niets een eerste echte zege van Trappers in Duisburg nog in de weg te kunnen staan. Maar toen… kwam plots de eerste goalie van de thuisploeg, Christoph Mathis, het ijs op. Hij ontbrak in de eerste periode, naar verluidt vanwege familie-omstandigheden. Niet dat derde goalie Etienne Renkewitz (de tweede goalie is geblesseerd) blunderde bij alle Trappers-treffers, maar het scheelde een slok op een borrel. Met Mathis op doel bracht Duisburg de achterstand nog in de tweede periode terug tot 2-5.

Dus moest Trappers nog aan de bak in periode 3 om de zege over de streep te trekken. Dat deden de Tilburgers. Beide ploegen kregen nog kansen. Trappers speelde zelfs even met vijf tegen drie vanwege straffen aan Duitse zijde, maar doelpunten vielen er niet meer. En mag Trappers een week lang genieten van deze zege, aangezien de ploeg zondag een vrije dag heeft in verband met het oneven aantal ploegen in de Meisterrunde van de Oberliga Nord, waarin de Tilburgse ploeg uiteraard onbedreigd koploper blijft.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement