Uiterst rechts: Jip Krens.
Volledig scherm
Uiterst rechts: Jip Krens. © Pix4Profs / Joris Knapen

Hockeyer Jip Krens over contractverlenging bij HC Tilburg: ‘Het kostte mij kwartiertje’

Lang hoefde Jip Krens niet na te denken over zijn contractverlenging bij HC Tilburg. Hij tekende voor twee jaar bij.

,,Ik gok dat ik er een kwartiertje voor nodig heb gehad”, zegt Krens. De eerste vraag die hij kreeg van Willem Gassner, voorzitter tophockey, was: Wil je graag verlengen? ,,Ja”, antwoordde de aanvaller. Of hij dat ook misschien voor twee jaar wilde? ,,Graag.”

De enige die hem van verlenging kon weerhouden, was zijn verloofde Rymme van Dessel, hockeyster bij Were Di. Zij scheurde afgelopen seizoen weer haar kruisband af. Desondanks gaat ze nog een jaar door. ,,Als zij graag wilde dat ik na dit seizoen zou stoppen, dan was ik daar goed over gaan nadenken. Maar ze zei tegen mij: ‘Ik weet hoe gelukkig het hockey jou maakt, dus ik ben de laatste die zegt dat jij ermee moet stoppen.’”

Dus zette Krens een krabbel en begint de 29-jarige aanvaller aan zijn twaalfde seizoen in de hoofdmacht van HC Tilburg. Hij jaagt op zijn honderdste treffer in competitieverband. Daarvoor moet hij nog drie keer scoren. Een mooie mijlpaal na een belabberd seizoen waarin hij door een schorsing en schouderblessure slechts zeven duels speelde. Krens aast op sportieve revanche. ,,Ik ben hier nog niet klaar.”