Volledig scherm
© BSR Agency

Hockeyers HC Tilburg verliezen in Utrecht van Kampong

De hockeyers van HC Tilburg zijn er niet in geslaagd om zich te herstellen van de 0-5 nederlaag van vorige week tegen Bloemendaal. In de uitwedstrijd tegen Kampong ging de ploeg van coach Jeroen Delmee zondagmiddag nipt onderuit: 2-1 (0-0).

De Tilburgers kwamen in de 39e minuut op achterstand door een goal van Kampong-speler Terrence Pieters. Na een klein uur spelen was het Jip Janssen die de Utrechtse voorsprong verdubbelde uit een strafcorner. Drie minuten later, in de zestigste minuut, was het de Australiër Damon Steffens die voor HC Tilburg eveneens uit een strafcorner de aansluitingstreffer liet aantekenen: 2-1.

In de 63e minuut liep Felx Gulinck, als aanvoerder de opvolger van de door de bond geschorste en door zijn club disciplinair gestrafte Jip Krens, tegen een gele kaart aan waardoor Tilburg het even met een man minder moest doen. In de score trad echter geen verandering meer op.

Na zes wedstrijden heeft HC Tilburg nu drie punten en is het terug te vinden op de tiende plek van de hoofdklasseranglijst. Hurley en Almere sluiten de rij met ieder één punt.