Volledig scherm
MHC Rosmalen op archiefbeeld. © copyright Frank van Engelen

Hockeyvrouwen van Rosmalen redden het net niet

De hockeyvrouwen van Rosmalen, die afgelopen seizoen als tweede zijn geëindigd in de eerste klasse C, hebben zondagmiddag het derde en beslissende play-offduel tegen Houten op het nippertje verloren: 2-1. 

In een gelijkopgaande strijd kwam de thuisploeg na een minuut of twintig op voorsprong. Goalie Carlijn de Smit, die zoals zo vaak een goed potje stond te keepen, was volstrekt kansloos. Zo'n vijf minuten voor rust maakte verdediger Kim Klaver verdiend gelijk vanuit een strafcornervariant. 

In de tweede helft was wederom sprake van een evenwicht tussen beide teams. Er ontstonden over en weer wat kansjes, zonder dat sprake was van gevaarlijke situaties. Iedereen begon zich al langzaam maar zeker op te maken voor de 'loterij' in de vorm van de zogeheten shoot-outs, totdat De Smit luttele minuten voor het laatste fluitsignaal voor de tweede keer moest vissen.

Een dag eerder op hetzelfde veld won Rosmalen het tweede duel met 0-1, doordat Claire Fischer na een kwartier vernietigend uithaalde en scoorde. Houten trok afgelopen donderdag op sportpark Maliskamp de eerste wedstrijd naar zich toe. De eindstand na zeventig minuten was weliswaar 2-2, maar de Utrechtenaren waren net iets fortuinlijker tijdens de noodzakelijke shoot-outs. 

,,Alles bij elkaar opgeteld ben ik ontzettend trots op onze meiden. Ze hebben in deze best of three vreselijk goed hun best gedaan. De afgelopen week zal waarschijnlijk nog héél lang in ons geheugen gegrift staan", reageerde trainer-coach Joost van Lith na afloop.