De judoloopbaan van Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis werd voor een groot deel gevormd door Judoclub Berlicum, waar Jo Gevers (midden) een drijvende kracht is.
Volledig scherm
PREMIUM
De judoloopbaan van Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis werd voor een groot deel gevormd door Judoclub Berlicum, waar Jo Gevers (midden) een drijvende kracht is. © Marc Bolsius

Hoe een ‘klein clubke’ twee Olympische judoka's voort heeft gebracht: ‘Niet mauwen, maar winnen’

Elkaars tegenpolen, maar judoka's Guusje Steenhuis (28) en Sanne van Dijke (25) hebben ook één ding gemeen: ze zijn allebei gevormd door Judoclub Berlicum. ‘Een klein, maar fijn clubke’, dat nu plots twee olympiërs heeft. Maar niet zonder slag of stoot. ,,Stond ze tegen een pilaar te rammen.”

 1. Judoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther naar Olympische Spelen ten koste van Polling

  Judoka Sanne van Dijke uit Hees­wijk-Din­ther naar Olympische Spelen ten koste van Polling

  Kim Polling (30), viervoudig Europees kampioen en viervoudig masterskampioene, gaat niet naar de Olympische Spelen. De keuze van de selectiecommissie is in de klasse tot 70 kilogram gevallen op Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther (25), de regerend Europees kampioene. Zij krijgt het enige beschikbare olympische ticket in hun gewichtsklasse, zo maakt de judobond zojuist bekend. Guusje Steenhuis wordt voorgedragen voor de Olympische Spelen en reist dus ook af naar Tokio.
 1. Freek Heerkens gelooft dat Willem II in de Eredivisie blijft: 'We hebben een hartstikke goed elftal'
  Play

  Freek Heerkens gelooft dat Willem II in de Eredivisie blijft: 'We hebben een hartstikke goed elftal'

 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie