Volledig scherm
Michael van Gerwen. © EPA

Hongerige Van Gerwen jaagt op Phil Taylor Trophy: 'De tijden zijn veranderd'

World MatchplayNa teleurstellende resultaten in Las Vegas en Shanghai richt Michael van Gerwen zijn pijlen op de World Matchplay. De Vlijmense darter neemt het zaterdag in de eerste ronde op tegen landgenoot Jeffrey de Zwaan, die Van Gerwen eerder dit jaar nog verraste op de UK Open.

Bang voor een nieuwe dreun is de nummer één van de wereld niet, zo zegt hij in gesprek met dartsbond PDC. ,,Ik denk dat ik de favoriet ben. Natuurlijk won hij dit jaar van me, maar dit is een heel ander toernooi. Veel groter. We gaan zien wie zijn zenuwen het best in bedwang houdt."

Van Gerwen gaat in Blackpool op jacht naar de Phil Taylor Trophy, zoals de beker van de World Matchplay sinds deze editie heet. Pensionado Taylor, die het toernooi liefst zestien keer won, maakte er nooit een geheim van dat het toernooi  zijn favoriet was. ,,Natuurlijk deed hij het daar goed", stelt van Gerwen. ,,Maar de tijden zijn veranderd. Phil is gestopt en ik het moet het tegen de spelers uit het veld van nu opnemen. Ik moet ervoor zorgen dat ik mijn niveau haal."

Vorm

Dat niveau tikte de Vlijmenaar tijdens de laatste twee World Series-toernooien niet aan. Zowel in Las Vegas als in Shanghai was de kwartfinale het eindstation voor Van Gerwen, die uit is op sportieve revanche. ,,Ik weet dat ik een goede speler ben, maar ik moet ervoor zorgen dat ik geconcentreerder ben. Het is moeilijk om telkens weer goed te spelen. Dat kost een hoop energie, maar ik voel me goed."

De World Matchplay gaat zaterdag van start. De finale van het toernooi is ruim een week later, op zondag 29 juli, en wordt live uitgezonden op RTL7.