Volledig scherm
Karim Bali (links) op archiefbeeld. © copyright Peter van Gogh

Huwelijk FCK De Hommel en Karim Bali lijkt voorbij

Het is nog maar de vraag of Karim Bali het shirt van FCK De Hommel zal dragen. De Belgische vedette is sinds het uitduel met FC Marlène van 1 november jl. niet meer op komen dagen in Den Bosch.

De geruchten gingen dat er een leaseauto aan Bali zou zijn beloofd, die hij uiteindelijk niet heeft gekregen. Zowel Bali als FCK De Hommel-eigenaar Gerard de Hommel ontkennen dit. ,,Karim kwam niet opdagen voor het duel met Marlène omdat hij ontevreden zou zijn. Daarna hoefde het voor ons niet meer”, geeft De Hommel zonder verdere tekst en uitleg aan. Wel benadrukt de preses dat het gaat om een ‘voorlopig’ afscheid. De kans bestaat dus nog dat Bali weer in genade wordt aangenomen. ,,We willen graag alle gezichten dezelfde kant op hebben. Wie daar niet in mee gaat, moet de gevolgen daarvan zelf dragen. Het is zoals het is”, stelt De Hommel zonder blikken of blozen.

Volgens Bali zelf is er niks speciaal aan de hand. ,,Het kan nog goed komen”, zo luidt zijn reactie. De Belg streek tijdens de winterstop van 2017 neer in Den Bosch, met als doel om De Hommel na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft in de eerste divisie te houden. Dat lukte, waarna het seizoen erop een overtuigend kampioenschap volgde. De rentree van De Hommel in de eredivisie verloopt tot dusverre zeer voorspoedig. Het elftal staat keurig tweede en ligt dus op koers voor de felbegeerde play-offs. Met zeven treffers had Karim Bali bovendien een behoorlijk aandeel in die goede resultaten.