Red Eagles tegen Kemphanen Eindhoven.
Volledig scherm
Red Eagles tegen Kemphanen Eindhoven.

IJshockeyers Red Eagles niet meer in actie na 0-14 oorvijg

De ijshockeyers van Red Eagles Den Bosch hoeven van de Nederlandse ijshockeybond niet voor de tweede keer aan te treden tegen het eerstedivisieteam van Flyers Heerenveen.

De eerste onderlinge wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs van de eerste divisie eindigde in een 14-0 overwinning voor de Friezen. De terugwedstrijd zou afgelopen zondag worden gespeeld, maar werd vanwege de storm afgelast. 

In overleg met beide clubs heeft de bond nu besloten dat Heerenveen door mag naar de tweede ronde van de play-offs zonder dat het tweede duel gespeeld wordt. ,,Het is een best-of-two”, aldus technisch manager Leo van den Thillart van de Bossche club. ,,Dus we zouden met minimaal veertien doelpunten verschil moeten winnen. Dat gaat natuurlijk niet lukken, al zouden we wel een iets sterkere selectie kunnen aantreden dan in het eerste duel. Dat viel gelijk met een wedstrijd van onze Onder 16, die bovenaan staat in de competitie. Normaal gesproken doen er wat jongens van die selectie mee met het eerste team.”

Jeugdteams

Van den Thillart merkt op dat Red Eagles niet geregeld met meer dan tien doelpunten verschil heeft verloren dit seizoen. ,, Dit was echt uitzonderlijk. En nogmaals: onze jeugdteams doen het goed. Er zit leven in Red Eagles. Alleen is het lastig om met weinig financiële middelen een eerste team op de been te houden. Zeker als talentvolle spelers door andere clubs worden weggekaapt.”