Volledig scherm
Tilburg Trappers won de vorige thuiswedstrijd in een uitverkochte ijshal met 5-3 van Herner EV. © Beeld Werkt

In Herne is er minder vertrouwen in een zege bij Trappers

De ijshockeyers van Tilburg Trappers en Herner EV beginnen vanmiddag om 17.00 uur aan hun beslissingsduel in de halve finale van de Oberliga-play-offs. De stand na vier wedstrijden is 2-2. Herner EV won de eerste twee, Trappers trok duel 3 en 4 naar zich toe.

Het vertrouwen in Herne op een goede afloop is geslonken. Was het uitvak in de ijshal in Tilburg de eerste twee thuiswedstrijden tegen deze opponent propvol, nu zijn er nog zo'n honderd kaartjes voor dat tribunedeel te koop. Late beslissers die Trappers willen steunen kunnen met enige haast nog een kaartje bemachtigen. Zaterdagochtend waren er nog zo'n vijftig staanplaatsen in de verkoop, terwijl de zitplaatsen op een paar na uitverkocht waren. 

Trapperscoach Bo Subr kan vanmiddag weer beschikken over de aanvallers Mickey Bastings en Reno de Hondt. Zij keren terug na schorsingen van respectievelijk drie wedstrijden en één duel. 

EV Landshut

De winnaar van het vijfde duel plaats zich voor de finale van de Oberliga-play-offs. Tegenstander daarin is EV Landshut, dat in de halve finale met 3-0 afrekende met Hannover Scorpions. Indien Trappers de eindstrijd bereikt, dan is het eerste duel in de best-of-five in de finale maandag in Tilburg. 

Wie vanmiddag niet in de ijshal kan zijn, kan de ontwikkelingen bij Trappers - Herner EV volgen via het liveblog van het BD op http://www.bd.nl/sport 

Volledig scherm
Danny Stemper probeert Herner EV-goalie Björn Linda te passeren. © Beeld Werkt