Volledig scherm
Isa © ANP

Ismael Lazaar in beroep tegen jarenlange schorsing: 'Het is zwaar overdreven'

Ismael Lazaar gaat in beroep tegen de jarenlange schorsing die hem boven het hoofd hangt wegens een positieve dopingtest. De advocaat van de Tilburgse kickbokser is druk bezig. ,,Dit slaat nergens op. Ik weet niet wat er allemaal gaande is. Het is zwaar overdreven", zegt Lazaar.

De uitspraak van de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) viel rauw op het dak bij Lazaar. ISR wil hem voor vier jaar schorsen vanwege het gebruik van anabole steroïden voor het gevecht met Rico Verhoeven, op 20 mei vorig jaar. Kickboksbond Glory zou de zaak aanhangig hebben gemaakt bij het ISR. De Tilburger moet daarbij ook nog een boete van 525 euro betalen. 

Medicijngebruik?

Vanwege de positieve test werd Lazaars gevecht tegen Luis Tavares, op het gala van Enfusion op 18 februari, al geschrapt. Hoe Lazaar de positieve test zelf verklaart? ,,Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Misschien heeft het met mijn medicijngebruik te maken. Verder kan ik er niet te veel over zeggen", aldus Lazaar, die traint bij Siam Gym in Valkenswaard. 

Broodwinning

De schorsing is een harde klap voor Lazaar, die van het kickboksen leeft. De sport is al jaren zijn broodwinning, zijn toekomst is per direct onzeker. ,,Het is en blijft een harde klap dat ik vier jaar niet mag vechten, daarom ga ik ook in beroep. Ik snap ook niet waarom ze mij nu zo hard pakken, ze kunnen beter naar andere vechters dan naar mij kijken", zegt Lazaar. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement