Volledig scherm
Ivy van den Heuvel © Beeld Werkt

Ivy van den Heuvel: ‘Kriebels bij bijzonder afscheid Trappers’

Voorafgaand aan de competitie-opener tegen Moskitos Essen nam Tilburg Trappers vrijdagavond officieel afscheid van Ivy van den Heuvel. Hij stopte deze zomer met ijshockey om zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven.

,,Vooraf was ik hier niet mee bezig, maar het was wel leuk dat op deze manier aandacht werd besteed aan mijn afscheid”, blikt Van den Heuvel terug. Hij kreeg de zilveren clubspeld uitgereikt. ,,Ik voelde me eerst een beetje opgelaten om daar midden op het ijs in het centrum van de belangstelling te staan, maar het gaf me toch ook mooie kriebels. Vooral ook door de manier waarop het ging. Opeens kwam mijn beste maat Diederick Hagemeijer om mij dat ding op te spelden. Mijn familie werd uitstekend ontvangen en ik kreeg zowel van mijn oud-teamgenoten, van de tegenstander en van het publiek veel waardering. Dat deed me goed. En Trappers mag er trots op zijn dat ze dit zo hebben georganiseerd.”

Fijn gevoel

Hij beleefde de wedstrijd van Trappers tegen Moskitos Essen vervolgens relaxed. ,,Nee, ik had niet de neiging het ijs op te springen. Het is mooie geweest. En wel heel leuk dat de wedstrijd werd gewonnen, ook al vlogen de eerste twee schoten van Essen er meteen in. Uiteindelijk ging ik met een heel fijn gevoel richting huis.”

Van den Heuvel speelde acht seizoenen voor Trappers, waarin hij in 505 wedstrijden tot 221 doelpunten en 341 assists kwam. De laatste twee jaar was hij captain van de ploeg.