Ivy van den Heuvel ruilt de ene ‘familie’ in voor de andere

Ivy van den Heuvel (31) had naar eigen zeggen zeker nog vier à vijf jaar door gekund als ijshockeyer van Tilburg Trappers. Toch koost hij er voor om zijn sportloopbaan te beëindigen en te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière. 

Als eigenaar van PTI - Personal Training Instituut -  wil hij mensen een fitheidsprogramma op maat bieden. Met een nieuw pand op bedrijventerrein Katsbogten tussen Goirle en Tilburg  is hij hard aan de fitnessweg aan het timmeren. ,,Wat we hier doen, is topsport”, stelt Van den Heuvel. ,,En twee topsportcarrières naast elkaar is niet mogelijk. Dus moest ik kiezen en ben ik gestopt met ijshockey, hoe moeilijk dat ook was.”

Gesprekken met familieleden, teamgenoten en oud-teamgenoot en beste vriend Diederick Hagemeijer leidden naar dat besluit. ,,Ik ben deze zomer zo druk met ons bedrijf, dat ik Trappers nog niet heb gemist. Maar dat gaat nog wel gebeuren denk ik. Als de play-offs beginnen bijvoorbeeld, dat is toch de mooiste periode van het seizoen.”

Groot krijtbord

Voelde Van den Heuvel zich op zijn gemak bij de Trappers-familie, bij PTI heeft hij ook zo'n goed gevoel. ,,We doen het hier samen. Mijn vriendin zit in de zaak, de hond gaat altijd mee, er werken drie trainers voor ons en we proberen goed contact te leggen met de mensen die bij ons komen sporten. Dan kunnen we op een goede manier samen de doelstellingen bepalen. Die schrijven ze bij ons in de zaak op een groot krijtbord. Is een doelstelling bereikt, dan wordt-ie weggeveegd en komt er een andere voor in de plaats.” 

Volledig scherm
Ivy van den Heuvel als speler van Tilburg Trappers, waar hij de laatste seizoenen de aanvoerder van het team was. © Beeld Werkt