Volledig scherm
Jean-Marc Jaumin was afgelopen seizoen nog hoofdcoach bij het Belgische Okapi Aalstar, waar hij eind maart ontslagen werd. © BELGA

Jean-Marc Jaumin nieuwe hoofdtrainer New Heroes

New Heroes gaat het nieuwe basketbalseizoen in met Jean-Marc Jaumin als hoofdcoach. De 49-jarige Belg volgt de Kroaat Ivica Skelin op, die de Bossche ploeg afgelopen seizoen onder zijn hoede had.

Jaumin heeft in Den Bosch een contract getekend voor twee seizoenen. Tot maart was hij in zijn vaderland nog hoofdtrainer bij Okapi Aalstar. Daarvoor werkte hij in Zwitserland bij Lions de Genève en Lugano Tigers en was hij van 2012 tot 2014 al werkzaam in Nederland als hoofdcoach van Den Helder Kings.

Zijn loopbaan als hoofdcoach begon hij in 2010 bij Oostende. Zowel in België als in Zwitserland won Jaumin met zijn teams de nationale bekers. Ook staat er een supercup op zijn erelijst als trainer.

Schaduwlijst

Technisch manager Roel van de Graaf van New Heroes zegt dat Jaumin de trainer is die New Heroes zocht. ,,Hij staat voor modern, uptempo basketbal dat past bij deze tijd. Jean-Marc staat al jaren op de schaduwlijst in Den Bosch, we volgden hem intensief, dus deze keuze komt niet uit de lucht vallen.”

Als speler was Jaumin lange tijd actief op hoog niveau bij Oostende, Malaga, Apollon Patras, Real Madrid, Gran Canaria en Mons-Hainault.

Andere match

Eerder sprak New Heroes met Skelin over een eventuele verlenging van zijn contract, maar uiteindelijk werd toch besloten met een andere coach in zee te gaan. Clubeigenaar Bob van Oosterhout: ,,We zochten als club net een wat andere match."

Met Skelin aan het roer werd New Heroes afgelopen in seizoen in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door de latere landskampioen Landstede Zwolle.

Topsportklimaat

Jaumin ziet zijn overstap naar New Heroes al zitten. ,,In alles voel ik dat in de Maaspoort aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt. De intentie is om hier voor meerdere seizoenen aan de slag te gaan", aldus de Belg.

Jaumin werd eind maart ontslagen bij Okapi Aalstar vanwege teleurstellende resultaten. Een zware 104-68-nederlaag tegen Limburg United kostte hem de kop.