Volledig scherm
Archieffoto Jesse van Minde. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Kater voor HC Tilburg na kelderkraker in Flevopolder

Een uiterst belangrijke zondag voor de hockeyers van HC Tilburg. Deden zij een stap voorwaarts of bleven zij naar onder kijken? Na het 2-2 gelijkspel klom de ploeg van Jeroen Delmée naar de negende plaats.

Vanaf de eerste minuut had HC Tilburg zin in de kelderkraker. Er stond dan ook wat op het spel. Waar het maart vorig jaar een echec beleefde, daar kwam de ploeg van Jeroen Delmée wel goed voor de dag.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Flip Wijsman. Met enkele reddingen op Tilburgse strafcorners voorkwam hij een achterstand, maar op de tip-in van Federico Fernandez Onega had de keeper geen antwoord. De Argentijn mocht ongedekt scoren: 0-1.

Van der Horst

Langzaam groeide Almere in de wedstrijd. Via de strafcorner kreeg het twee mogelijkheden tot scoren, maar de bal vloog naast of werd gepareerd door doelman Camille van Emstede. Hij was ook zeer belangrijk bij een Almeerse inzet van dichtbij, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam.

Na rust schoot Jaïr van der Horst HC Tilburg op rozen. Hij scoorde met zijn backhand: 0-2. Het leek voor de bezoekers niet fout te kunnen gaan, maar dat ging het toch.

Bezweken

Almere voerde de druk op en de ploeg van Jeroen Delmée bezweek eraan. Eerst snelde Valentijn Charbon door de Tilburgse defensie om vervolgens vernietigend uit te halen. Het geloof op een goed resultaat keerde weer terug bij de thuisploeg. En dat vertrouwen betaalde opnieuw Charbon uit met een snoeihard schot in de verte hoek: 2-2.

Een open wedstrijd volgde in het resterende kwartier. Met kansen genoeg voor Almere en Tilburg. Maar het vizier stond niet op scherp. En zo liet HC Tilburg de zege uit handen glippen en hield het een kater over aan de kelderkraker in de Flevopolder.