Volledig scherm
Geert Schoonbergen. © BD / Peter van Huijkelom

Keeper Schoonbergen stopt vier shoot-outs en is gevierde man bij hockeyers Oss

Net als in de eerste ontmoeting met IJsseloever bleven de hockeyers van eersteklasser Oss steken op een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd. De shoot-outs werden ditmaal wel door de gasten gewonnen met 1-2. Daardoor speelt Oss zondag in eigen huis de beslissingswedstrijd voor promotie naar de overgangsklasse.

Toen de stofwolken van de strijd waren opgetrokken was aanvoerder Geert Schoonbergen de gevierde man bij Oss. De sluitpost had zojuist liefst vier shoot-outs van de thuisclub gestopt en was daarmee hoofdverantwoordelijk voor het uit het vuur slepen van de zo gewenste derde beslissingswedstrijd. ,,We hebben echt een dijk van een keeper. Ik kan hem niet groot genoeg maken”, jubelt Oss-trainer Robbert Wuisman.

Jasper van den Boogaard had met zijn belangrijke gelijkmaker vlak na rust eveneens een groot aandeel in het levend houden van de droom van zijn ploeg. Oss was immers, ondanks sterk veldspel, vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen door het slim counterende IJsseloever. Van den Boogaard opereerde dit seizoen als hangende spits vaak in de luwte als assistgever of door het spel te verleggen. Hij kon geen belangrijker moment kiezen om op de voorgrond te treden. ,,Het is subliem hoe hij zich de laatste weken heeft ontwikkeld tot een dragende speler van de ploeg terwijl dit pas zijn tweede seizoen is”, stelt de oefenmeester lovend.

Oss heeft zondag de kans om voor eigen publiek dat ene grote doel te verwezenlijken waar het dit seizoen alles voor gegeven heeft. ,,Als het een keer moet gebeuren dan is het morgen in eigen huis. De spanning in de groep is perfect. De missie is duidelijk. We gaan ze pakken morgen”, aldus Wuisman vastberaden.