Volledig scherm
Willem II-aanvoerder Jordens Peters (rechts) reikt de prijs van beste Tilburgse sportploeg 2016 uit aan Trappers-captain Diederick Hagemeijer (links). © 013sporT/Toin Damen

Kies jouw Tilburgse sporthelden van 2017!

Wie nemen vrijdag 15 december de Tilburgse sportprijzen mee naar huis? In totaal zijn er negentien kanshebbers, verdeeld over zeven categorieën. Op wie stem jij?

In de categorie Sportploeg van het jaar hoopt Tilburg Trappers de titel te prolongeren. De ijshockeyers moeten daarvoor zien af te rekenen met het katateam Neumann/Faes. Ook aan de jeugdsporters is gedacht: het Random Attack-team van Judoklub Tilburg, het Nederlands junioren curlingteam en Hip hop-formatie Alfa en Omega zijn genomineerd in de categorie Jeugdsport teams.

Net als vorig jaar doet Chilton Galimo een gooi naar de titel Sportman van het jaar. Toen werd hij nog afgetroefd door Jur Spijkers. Lukt het hiphopper Galimo nu wel om te winnen? Hij strijdt tegen taekwondoka Ryan Dielemans. Bij de vrouwen zijn taekwondoka Karima Balouda, judoka Amber Gersjes en sabelschermster Sophie Smits de kandidaten. 

Marléne van Gansewinkel ging er tijdens de vorige editie van het Tilburgs Sportgala na een ijzersterke Paralympics in Rio vandoor met de titel Sporter met beperking. Tafeltennister Hester Elisen en het G-team van voetbalvereniging SVG hopen haar van de troon te stoten. De 11-jarige wielrenster Emma van Haaren, de 17-jarige golfer Felix van Dijk en de 18-jarige atleet Luuk Maas (Tilburg Road Runners) maken kans op de titel Jeugdsport individueel.

Ook vrijwilligers krijgen een plekje tijdens de Tilburgse sportverkiezingen. Annemie Kwantes van Volley Tilburg en John Brocken van het jaarlijkse G-voetbaltoernooi mogen hopen op de Sportvrijwilligersprijs.

Stem hieronder op jouw favorieten:

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement