Volledig scherm
Sam Oomen werd in 2017 tijdens het Tilburgse Sportgala uitgeroepen tot Tilburgs Sportman van het jaar. © AD

Kies jouw Tilburgse sporthelden van 2018!

StemmenJij kan meebepalen wie er vandoor gaan met de Tilburgse sportprijzen, die op vrijdag 14 december uitgereikt worden tijdens het Tilburgs Sportgala in Theaters Tilburg.

Wie krijgt de titel Tilburgs sportman van 2018? En wie die van sportvrouw? In totaal zijn er negentien genomineerden in zeven categorieën. Wie hebben het volgens jou het meest verdiend? Bij de mannen wordt gezocht naar een opvolger van wielrenner Sam Oomen, Tilburgs sportman van het jaar in 2017. Wordt het dit keer een kickbokser (Tayfun Özcan), een roeier (Koen van Brussel) of een cross-triatleet (Joep Staps)? Bij de vrouwen strijden twee atletes om de ‘nalatenschap’ van judoka Amber Gersjes: hoogspringster Tanita Hofmans en snelwandelaar Yvonne Grootswagers.

Geen sportploeg van het jaar dit keer, bij gebrek aan aanmeldingen in deze categorie. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe: de Masters. Er blijken heel wat niet meer zo piepjonge sporters in Tilburg te zijn die uitstekend presteren. Vier nominaties daarom voor deze nieuwe titel: hordenloper Toine van Bekhoven (48), zwemster Edith Janssen-Coolen (46), de 70-jarige badmintonner Ad Verhoof en de mannen-hockeyploeg veteranen van HC Tilburg.

Jeugd

Ook op jeugdsportgebied waren er weer behoorlijk wat bovengemiddelde sportieve prestaties van Tilburgers (of sporters van buiten de gemeente die voor een Tilburgse club uitkomen). Bij de jongens gaat de strijd tussen hardloper Robin van Riel en kogelstoter en discuswerper Mattijs Mols. Bij de meisjes zijn er drie genomineerden: tennisster Jayden Lonwijk, taekwondoka Tessa van de Sande en thaibokser Jamy Snelders. Ook twee nominaties bij de jeugdsport-teams: de ijshockeyers van Tilburg Trappers U19 en het meisjes-estafetteteam van TRB-RES.

De sportvrijwilligers komen tijdens het sportgala ook in de schijnwerpers te staan. De drie genomineerden die in aanmerking komen voor de titel sportvrijwilliger van het jaar 2018 in Tilburg zijn Jean-Paul van de Rijt, Mieke van der Schoot en André Oude-Vrielink.

Lastige keuzes, die u mee mag maken. Naast de stem van de vakjury telt ook die van het publiek mee!

Stem hieronder op jouw favorieten:

Volledig scherm