Volledig scherm
Sanne Voets. © Van Assendelft

‘Koningin van de paradressuur’ Sanne Voets uit Berghem genomineerd voor prestigieuze FEI Award

Paradressuuramazone Sanne Voets heeft een bijzondere nominatie in de wacht gesleept. De Berghemse is genomineerd voor een prestigieuze FEI Award in de categorie Best Athlete. 

Voets heeft haar uitverkiezing te danken aan opnieuw een ijzersterk seizoen, waarin ze zowel nationaal als internationaal hoge ogen gooide. Zo reed ze op het NK een nieuw Nederlands record in de kür op muziek, terwijl ze op het EK in Rotterdam drie keer goud won. ,,Het is echt een geweldige erkenning om daar tussen te mogen staan”, doelt Voets op het rijtje genomineerden paardensporters uit alle disciplines.

,,Voor mij persoonlijk natuurlijk een grote eer, maar ook voor de parasport in het algemeen is dit een belangrijke erkenning. De sport is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot professionele discipline. De concurrentie is groot en het niveau stijgt snel, maar dat is ook heel motiverend”, vindt Voets, die vorig jaar al drie wereldtitels veroverde. ,,De beste worden, dat stelde ik me tijdens mijn revalidatie als doel. Toen we in Rio Olympisch goud wonnen, leek dat doel te zijn behaald. Nu heb ik de ambitie nog hoger gesteld: ik wil de beste blijven. Goud prolongeren in 2020 in Tokio.”

Vakjury en publieksstemmen

De winnaars van de FEI Awards, die jaarlijks worden uitgereikt aan de belangrijke personen in de paardensport door de internationale paardensportfederatie, worden op 19 november bekendgemaakt in Moskou. Wie beslag legt op de awards wordt bepaald door een vakjury en publieksstemmen. Via www.fei.org/awards kun je nog tot 7 oktober je stem uitbrengen.