Volledig scherm
Frederique Matla van Den Bosch op archiefbeeld. © BSR Agency

Koploper HC Den Bosch met ruime cijfers langs laagvlieger Bloemendaal

De vrouwen van HC Den Bosch hebben vanmiddag - zoals verwacht - geen enkele moeite gehad met het zwakke Bloemendaal. Aan de eigen Oosterplas werd het 5-0 voor het team van Raoul Ehren.

Den Bosch nam in de voorlaatste competitiewedstrijd al snel afstand van Bloemendaal. Na 19 minuten spelen stond het 3-0 door treffers van Frédérique Matla, Imme van der Hoek (strafcorner) en Lieke Hulsen.

Na de wervelende start nam Den Bosch wat gas terug, maar door doelpunten van opnieuw Matla (strafcorner) en Noor Omrani (strafbal) werd Bloemendaal alsnog met ruim verschil opzij gezet.

HC Den Bosch blijft door de overwinning eerste in de hoofdklasse, maar kan de koppositie in het slotweekend nog verspelen aan Amsterdam als het volgende week zondag niet wint op bezoek bij nummer drie SCHC.

De play-offs om het landskampioenschap beginnen op donderdag 16 mei. Op zaterdag 18 mei volgt de tweede wedstrijd in de kruisfinales. Een eventueel beslissingsduel is een dag later. Afhankelijk van de eindstand in de hoofdklasse speelt Den Bosch in de halve finale tegen SCHC of Oranje-Rood.